Skip to main content

Ontknoping knotsgekke week Hurry-Up in Emmen

By 25 november 2016BENE-league, Buitenland, Voorpagina

JMS/Hurry-Up en het Turkse Göztepe SK maken zaterdagavond uit wie doorstoot naar de achtste finale van de Europese Challenge Cup. De ontknoping van een knotsgekke week voor de Drenten is op een even ongekende plaats: de hal van rivaal E&O.

Advertentie

Problemen met paspoorten, extra vluchten, korte nachtrust, tweeduizend Turkse supporters, opnieuw problemen op de terugreis en shinen op de Turkse televisie. Het was op z’n zachts gezegd een bijzondere week voor Hurry-Up uit het doodgewone Zwartemeer. Bovenal werd in Izmir een prima resultaat geboekt. De formatie van Vlijm ging met slechts 22-20 ten onder.

“Hier doe je het voor”

“Dus er liggen kansen”, concludeert voorzitter Ron Haandrikman logisch. Dit jaar nam de Nieuw-Amsterdammer de voorzittershamer over van Hendrikus Velzing. Haandrikman valt tijdens de Europese tweeluik met de neus in de boter. “Dit is mooi. Hier doe je het voor. Vrijwilligers zijn al de hele week druk. Het is niet een gewone wedstrijd.”

Hal afgekeurd
Dat er veel komt kijken bij een Europees duel werd in september duidelijk, toen de hal van Hurry-Up werd afgekeurd door de EHF. De oranjehemden ontvangen de Turkse ploeg zaterdagavond in de thuisbasis van rivaal E&O. “Dat brengt extra geregel met zich mee”, legt Haandrikman uit. “Je hebt te maken met een andere organisatie. Daarnaast moet een Europees duel aan veel extra zaken voldoen. Zo moet je onderdak regelen voor de gasten uit Turkije. Ook komt de Turkse consul kijken bij het duel.”

Advertentie

“Ook komt de Turkse consul kijken bij het duel”

Om 20:00 horen niet alleen de spelers van beide ploegen en de aanwezige Nederlandse handballiefhebbers het eerste fluitsignaal van de arbiters uit Azerbeidzjan. Bijna vierhonderd Göztepe-supporters reizen hun ploeg achterna. “Je merkt aan alles dat het een bijzondere week is”, laat de lange preses weten. “Je voelt het aan iedereen. Een dweilorkest komt, mensen hebben speciale oranje shirts geregeld. Het is een hele andere wedstrijd.”

Geschiedenis schrijven
Het is de derde keer dat Hurry-Up deelneemt aan de Challenge Cup. Nog nooit drong de ploeg door tot de achtste finale. Haandrikman vindt Hurry-Up kansrijk. “We zijn duidelijk in het voordeel ten opzichte van vorige week”, doelt de voorzitter op het aanstaande thuisduel. “Als we doorgaan dan schrijven we geschiedenis. Dat zal een ongekende uitwerking hebben op de club.”

Het sfeervolle topduel is nagenoeg uitverkocht. Vanaf 19:55 is Hurry-Up-Göztepe SK live te zien op Podium.TV.

Door: Jaap van der Pijll

Advertentie