Skip to main content

Ook E&O zegt ‘nee’ tegen BENE-League

Na Quintus ziet ook E&O af van promotie naar de BENE-League. Dat vertelt voorzitter van de club uit Emmen Ernst Söllner in het Dagblad van het Noorden.

Advertentie

Door de inlevering van de BENE-Leaguelicentie van Houten is er een plek vrijgekomen in de grensoverschrijdende topcompetitie. Eredivisiekampioen Quintus had eerder al aangegeven niet te willen promoveren.

Ook runner-up E&O zegt ‘nee’ tegen de BENE-League. “Ik werd door het NHV gebeld met de vraag of wij volgend seizoen in de BENE-League willen spelen”, verklapt Söllner in de krant. “Daarop heb ik nee gezegd. Dat willen wij niet.”

Opleiden
“Het kost teveel geld en daarnaast zijn wij geen voorstander van de BENE-League met rijke Belgische clubs die alleen maar in Nederland opgeleide spelers wegkopen en zelf niet investeren in het opleiden. Ik speel liever in een sterke eredivisie dan tegen Belgische teams. Want daar komt meer publiek op af.”

Het NHV moet op zoek naar de zesde Nederlandse club in de BENE-League. De zes clubs uit Belgische hebben reeds hun verblijf in de competitie verlengd. Söllner: “Ik heb begrepen dat de bon nu BFC gaat vragen.” De formatie uit Beek eindigde achter Quintus en E&O op de derde plaats in de eredivisie.

Hoofdcoach
Zo is E&O ook na de zomer ‘gewoon’ te bewonderen in de eredivisie. Hoofdcoach Freek Gielen is vertrokken naar Houten. Annelies Smeets heeft het stokje van de oefenmeester overgenomen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie