Skip to main content

Ook in derby houdt LIONS het hoofd koel

Weer heeft LIONS in de HandbalNL League aan het langste eind getrokken. In de derby met Bevo hield de titelhouder het hoofd koel: 30-32.

Advertentie

Bij 24-30 en nog tien minuten op de klok leek de overwinning op de buur al binnen, maar op eigen vloer persten de Panningers er nog een slotoffensief uit. Dichterbij dan de 30-32 van Niek Jordens kwam de verliezend bekerfinalist niet, want in de laatste twee minuten in Limburg werd niet meer gescoord.

Adams en Dijkstra
Na 16-17 in de tweede helft liep LIONS, een week geleden net te sterk voor Hurry-Up (30-29), uit. Achtvoudig doelpuntenmaker Jasper Adams nam zijn team scorend bij de hand en onder de lat van de fusieclub viel Jens Dijkstra (foto) goed in. De 22-jarige doelman loste de naar Sporting Pelt vertrekkende Bram Kleijkers af.

Invalcoaches Lambert Schuurs en Ivo Steins, net als Adams bezig aan zijn laatste weken op het hoofdtoneel, konden tegen Bevo opnieuw een beroep doen op Ids Eussen. De rechteropbouwer is na fysieke ongemakken terug en hielp LIONS bij Bevo met twee mooie doelpunten.

Advertentie

Eussen heeft net als broertje Ids Eussen, zes treffers, aangegeven de leeuwen uit Sittard trouw te blijven. Ook staan ze beiden op de longlist van Oranje voor de WK-playoff van volgende maand met Griekenland.

Aalsmeer tegen Volendam
Na twee speelrondes in de nacompetitie staat LIONS al op zes punten. Met veel interesse kijken Schuurs en Steins morgenmiddag naar de ontmoeting tussen achtervolgers Aalsmeer en Volendam. De Noord-Hollandse rivalen staan net als Hurry-Up op drie punten.

Voor Bevo dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Vorige maand gingen de geel-blauwen ten onder in de bekerfinale en na twee van de vijf speelrondes in de HandbalNL League moet de eerste zege voor de ploeg van Hans van Dijk, eerder vandaag maakte hij bekend bij Bevo te blijven, nog volgen. Over zes dagen gaan de Noord-Limburgers op bezoek in Drenthe.

Lees ook: Hurry-Up klampt na thuiszege aan

Foto: FotoReza

Advertentie