Ook in play-offs kan V&L winnen

Eredivisionist V&L heeft de eerste zege in kampioenspoule B binnen. De Limburgers waren gisteren in Geleen te sterk voor Quintus: 30-21.

De thuisoverwinning van de nummer acht van de reguliere competitie kreeg vlak na rust (12-10) vorm. Na nog geen veertig minuten spelen scoorde invaller Diede Nanning namens V&L de 18-12.

In november 2023 stonden de blauwhemden nog voorlaatste in de eredivisie. Vanaf het moment dat Jo Smeets bij V&L voor de groep kwam te staan begonnen de Limburgers te winnen. Met plaatsing voor de play-offs tot gevolg.

Steijns en Muller
Cirkelspeler Danee Steijns maakte met Quintus op bezoek de meeste doelpunten voor de thuisploeg. Net als schutter van de Heulse gasten Phoebe Muller scoorde ze er op zondagmiddag acht.

Door de zege in Geleen neemt V&L, waar trainer/coach Smeets heeft verlengd, de derde plaats in de groep over van Quintus. Het verschil met koploper VOC en Velo is groot: respectievelijk zeven en vier punten.