Skip to main content

Ook poulegenoot Portugal naar EK

Als een van vier beste nummers drie volgt poulegenoot Portugal de Oranjedames en runner-up Tsjechië naar het Europees kampioenschap in december.

Advertentie

Waar Nederland het EK-ticket al een maand op zak had, verzekerde Tsjechië zich afgelopen midweek van deelname aan het Europees kampioenschap. Daar is gisteren nummer drie van groep 3 Portugal bijgekomen.

Ondanks de nederlaag in Plzen (25-22), Portugal verspeelde tegen Tsjechië een 10-13 voorsprong bij rust, keert het land toch voor het eerst sinds 2008 terug op het Europese hoofdpodium. Samen met Turkije, Slowakije en de Faröer Eilanden hoort Portugal bij de beste nummers drie van de EK-kwalificatiecyclus.

Portugal behaalde net als Griekenland, Italië en Polen vier punten en had het beste doelsaldo. Eind februari en begin maart versloeg de poulegenoot Finland: 21-28 en 38-22.

Het EK vindt tussen 28 november en 15 december plaats in drie landen: Hongarije, Zwitserland en Oostenrijk. Op het kampioenschap van 2022 moest Oranje genoegen nemen met plaats zes.

Lees ook: ‘Talent Team’ slaat na zenuwachtige start in uitverkocht Almere toe

Foto: FotoReza

Advertentie