Ook twee punten voor achtervolgers Kwiek, Velo en Quintus

Net als hoogvliegers VOC en VZV hebben ook Kwiek, Velo en Quintus in de eerste speelronde van het nieuwe kalenderjaar twee punten opgepikt. Op eigen vloer bleven de achtervolgers gisteravond overeind.

In Raalte zette Sara Verboort PSV in de tweede helft even op voorsprong: 18-19. In de 25 minuten die volgden scoorde Kwiek nog liefst 23 keer en trok zo het thuisduel met de Eindhovenaren toch met overtuigende cijfers naar zich toe: 41-31 (16-16).

In het rood-zwart van de enthousiaste thuisploeg maakte Lizz Olde Bolhaar (foto) de meeste doelpunten. De 21-jarige speelster van Kwiek was gisteravond liefst tien keer trefzeker.

Na 26-23
Kwiek blijft zesde in de eredivisie en heeft evenveel punten als de nummer vijf: Velo. De ploeg uit Wateringen versloeg gisteravond het DSVD van Tim Bloemen met 36-27 (19-13). In de tweede helft bracht Noah Timmermans van afstand de spanning in Zuid-Holland terug: 26-23.

Daarna was Velo drie keer op rij succesvol. Carmen Riepe, Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen en Kirsten van Steenbergen tilden de score naar 29-23. Zo kwam de zege voor de ploeg van Nico Stet niet meer in gevaar.

Marge van tien
Plaats vier wordt ook na speelronde veertien bezet door Quintus. Met Volendam op bezoek liepen de wit-groenen in de eerste helft al uit van 4-3 naar 11-5. Phoebe Muller tekende even voor rust voor de 17-9 waarna de Noord-Hollanders nog even aanklampten tot 17-12.

Een kwartier voor tijd zorgde Jara Datthijn voor het eerst gaatje van tien treffers tussen Quintus en Volendam (30-20). De marge die ook na zestig minuten spelen op het scorebord in Kwintsheul stond: 35-25.