Skip to main content

Ook Zijlmans trekt naar Zweden: “Lijkt me heel vet”

Manon Zijlmans (25) volgt teamgenoot Lisanne Kruijswijk naar Zweden. De Noord-Brabantse maakt een transfer naar het hoogste niveau van het land.

Advertentie

Zijlmans speelt in het nieuwe seizoen voor Skovde. De aanstaande club van de sterkhouder van Fortes Venlo eindigde afgelopen seizoen op plaats acht in de Zweedse eredivisie en haalde zo de play-offs.

In 2020 maakte Zijlmans de overstap van PSV naar de blauw-witten. In Venlo werd ze twee keer landskampioen. Ook won de cirkelspeler uit Tilburg met Fortes Venlo de beker en Supercup.

Maatschappelijke carrière
Zijlmans over de transfer: “Ik ben jong en het lijkt me heel vet om dit avontuur te beleven. Ook nog eens in Zweden wat ik een gaaf land vind en op het hoogste niveau.”

“M’n maatschappelijke carrière gaat even on hold al ben ik aan het bekijken of ik in de week nog wat uurtjes kan werken”, besluit Zijlmans die Fortes Venlo met pijn in het hart achterlaat. “De eerste Zweedse lesjes heb ik gevolgd. De voorbereiding is al volle gang.”

WK Beach Handball
Vorige maand liet Zijlmans zich nog op het WK Beach Handball in China zien. Nederland scoorde op het zand van Pingtan brons.

Eerder maakte Kruijswijk haar gang naar Scandinavië bekend. De nieuwe club van de spelmaker van Fortes Venlo is nog onbekend. Ook Minke van Katwijk heeft via de landskampioen een transfer naar het buitenland gemaakt: het Duitse HL Buchholz 08 Rosengarten.

Foto: FotoReza

Advertentie