Skip to main content

Op de man af: Bart Dessens

Peter Lotman, de bekendste handbalreporter van Zuid – Holland bracht deze week een bezoekje aan Den Hoorn. Op de man af, met Bart Dessens:

Advertentie

Naam: Bart Dessens.
Geboren: 8 januari 1991.
Woonplaats: Den Hoorn.
Sport: Handbal.
Studie: Studie Architectuur aan de Technische Universiteit Delft.
Burgerlijke staat: Samenwonend met Marjolein van den Berg.
Kinderen: Geen.
Familie die handbalt: Mijn broertje Dijck van 16 zit ook bij DIOS en speelt in de B jeugd.
Huisdieren: Geen.
Clubs: Toen ik op de basisschool een keuze moest maken voor een sport heb ik voor handbal bij DIOS gekozen en ben daar sindsdien gebleven.
Positie in team: Opbouwrij, voornamelijk rechteropbouw.
Successen: Op mijn 19e mocht ik meedoen met het eerste tijdens het Nederlands kampioenschap veldhandbal. Ik had nog nooit een grote prijs met sport gewonnen, dus het was voor mij een groot feest toen we deze titel wonnen.
Mooiste momenten: In het handbalseizoen is het altijd uitkijken naar het groen. Dit is het moment dat de zomer begint te komen en we buiten van de zon en de sport kunnen genieten.
Dieptepunt: Ik ken geen dieptepunten.
Beste trainer: De huidige trainer Arjan Koster, bij hem maak ik de meeste spelminuten, haha…
Favoriete handballer: Ik houd me daar niet zo mee bezig, maar als ik iemand moet kiezen, ga ik voor de onlangs gestopte Ivano Balic.
Favoriete sporter: Zlatan Ibrahimovic, niet alleen vanwege zijn spel maar ook vanwege zijn prachtige uitspraken.
Ambitie: Op sportgebied wil ik lekker blijven handballen en in de toekomst misschien nog een keer een marathon lopen. Op het gebied van werk zou het geweldig zijn als ik uiteindelijk een gebouw kan ontwerpen en bouwen.
Geloof/Bijgeloof: Geen.
Favoriete boek: Ik lees weinig boeken. Wat ik lees gaat over architectuur of het nieuws.
Film: Braveheart en de Gladiator behoren voor mij tot de klassiekers.
Tv-programma: Als ik tv kijk zijn het de actualiteitenprogramma’s De Wereld Draait Door, Jinek of RTL Late Night.
Serie: Game of Thrones en House of Cards met een geweldige Kevin Spacey.
Auto: Momenteel geen behoefte aan.
Drank: Zoals de meeste mensen, ga ik ook voor een biertje.
Favoriete eten: Met een (Mexicaanse) wrap maak je me altijd blij, je kan er goed mee variëren en heeft veel smaak.
Sterke eigenschappen: Ik sta positief in het leven, heb een goed doorzettingsvermogen en ben een teamspeler.
Verbeterpunten: Wat meer rust in mijn handbalspel kan geen kwaad.
Belangrijk moment binnenkort: In de competitie niet meer. Het seizoen is voorbij en vanwege onze eindpositie in de middenmoot spelen we geen nacompetitie. Op persoonlijk gebied komt er in juni wel een belangrijk moment aan als ik ga afstuderen.
Nieuws dat je bezighoudt: Er gebeurt tegenwoordig zoveel in de wereld dat veel nieuws me bezig houdt. Zowel het grote als het kleine. Er was bijvoorbeeld een debat aan de gang over de NIPT, wat mij bezighield. Men was van mening dat niet alleen vrouwen in risico groepen, maar elke zwangere vrouw een NIPT moet kunnen krijgen zodat men kan weten of ze een kind met een downsyndroom kan verwachten. Nu lijkt dat in eerste instantie een goede zaak, omdat er op deze manier minder kinderen met down worden geboren. De keerzijde is echter dat er op deze manier in de toekomst misschien geen plek in onze maatschappij meer is voor mensen met het syndroom van down.

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE/DELFTSE COURANT
Foto: DIOS

Handbalsupply

Advertentie