Skip to main content

Oranje scoort tegen WK-finalist voldoende

By 6 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Op de 34-30 oefenzege van Zweden op het Nederlands team viel vanavond weinig af te dingen, maar in Alingsas kwamen de Oranjemannen een week voor de EK-start niet onaardig voor de dag.

Advertentie

Bij 4-0 was het even schrikken, maar daarna kwam ook de aanvalsmachine van de nationale ploeg op gang. Voor rust kwam cirkelspeler Samir Benghanem vijf keer tot scoren. De speler van Aalsmeer werd veelal door Luc Steins bediend.

Na 19-19 bij rust kreeg Nederland in de tweede helft minder goals tegen. Oranje schakelde in de tweede helft met succes om van 6-0 naar 5-1. Ephrahim Jerry en in het slot Jasper Adams werden door bondscoach Erlingur Richardsson in de punt gepositioneerd.

Bourget, Jansen en Visser
In het derde kwartier sloeg Zweden een beslissend gaatje van drie. Na de pauze bleven bij de WK-finalist van 2021 Jim Gottfridsson, Hampus Wanne (beide SG Flensburg-Handewitt) en Niclas Ekberg (THW Kiel) aan de kant. Richardsson liet Luc Steins het tweede half uur zitten.

Advertentie

Tegen Zweden was net als vorige week in Gdansk de inbreng van een aantal debutanten opvallend. Florent Bourget (drie doelpunten) en Tom Jansen (twee) pikten net als Sander Visser (twee) hun goaltjes mee. Laatstgenoemde vervangt op de rechterhoek Alec Smit die na een coronabesmetting in Nederland is achtergebleven. Smit sluit op 10 januari weer aan.

Op 13 januari
Waar de nationale ploeg in november 2021 stevig verloor van Noorwegen en Denemarken, zag het er vanavond in Alingsas beter uit. Op zaterdag spelen Zweden en Nederland opnieuw tegen elkaar. Op 13 januari openen de Oranjemannen het EK in Boedapest tegen thuisland Hongarije.

Foto: FotoReza

Advertentie