Skip to main content

Oranje met vier, twee of nul punten naar hoofdfase

By 8 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Tijdens de laatste speelronde van de groepsfase staat er heel veel op het spel voor Oranje. Ongeacht het resultaat tegen Frankrijk stoot Nederland door naar de hoofdfase, maar grote vraag is: neemt Oranje vier, twee of nul punten mee?

Advertentie

Even bijpraten. Alle nummers één, twee en drie van de vier poules gaan door naar de hoofdfase van het EK in Zweden. In de hoofdfase kruisen ze met drie landen van een andere poule: poule A en B gaan samen en poule C en D treffen elkaar in een groep van zes landen. In de hoofdfase speel je alleen tegen de drie landen die je nog niet getroffen hebt.

Punten vervallen
Ieder land neemt punten mee naar de hoofdfase. Alle behaalde punten uit de groepsfase? Nee, de punten die je hebt behaald tegen het uitgeschakelde land, de nummer vier van je poule, vervallen. In Oranje’s poule B zijn Frankrijk en Nederland zeker van de hoofdfase, terwijl Duitsland en Polen uitmaken wie afvalt.

Lees ook: “Nederland moet verdedigend bij de les zijn”

Wanneer de formatie van Thomsen weet te winnen van Frankrijk neemt Oranje in ieder geval twee punten mee naar de hoofdfase. Mocht Polen het onwaarschijnlijke waarmaken en winnen van Duitsland, dan zal Nederland als poulewinnaar liefst vier punten meenemen naar de hoofdfase.

Halve finale
Een zak punten is zeer belangrijk in de hoofdfase om de halve finale in Zweden te bereiken. Benieuwd naar álle mogelijke scenario’s? Check het stuk op de website van het NHV.

Advertentie