Skip to main content

Oranjedame Vollebregt schiet met scherp

International Kelly Vollebregt, rechterhoekspeler van Odense Håndbold, heeft een succesvolle woensdagavond achter de rug.

Advertentie

In eigen huis tegen Ringkøbing Håndbold miste Vollebregt geen schot. Tijdens de 36-23 overwinning van Odense Håndbold kwam ze tot zes doelpunten.

Ook Housheer en Van Wetering
Bij rust stond het al 18-8 voor de kampioen van Denemarken. Ook landgenoten Dione Housheer (vijf doelpunten) en Bo van Wetering (twee) werkten zich doordeweeks op het wedstrijdformulier. In het doel van Ringkøbing Håndbold kwam Marit Huiberts nog tot zeven stops (25 procent).

De vorm van Vollebregt is goed nieuws voor bondscoach Per Johansson. Ook positiegenoot Angela Malestein maakt in de Champions League en Hongarije makkelijk goals. Eind deze maand oefent Oranje tegen Denemarken en begin oktober wachten Noorwegen en Zwitserland.

DHK Banik Most
Dit weekend blijft de ploeg van Vollebregt in Denemarken wanneer DHK Banik Most in de Champions League op bezoek komt. In speelronde één van het kampioenenbal redde Odense Håndbold het niet tegen Ferencvaros (27-23).

Lees ook: Györ en SG BBM Bietigheim overleven midweekse speelronde
En ook: Doelpunt en assist Polman bij entree voor Nykøbing

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie