Skip to main content

Oranjemannen oefenen tegen nummer zes van de wereld

De Oranjemannen oefenen vanmiddag in het kader van de Golden League tegen de nummer zes van de wereld: thuisland Noorwegen.

Advertentie

De partij begint net als de wedstrijd van donderdag met Spanje om 16:45. Opnieuw zendt Ziggo Sport het oefenduel van het Nederlands team uit op het open kanaal.

Opponent Noorwegen eindigde op het afgelopen WK op plaats zes. In de poulefase van het wereldkampioenschap troffen Nederland en het gastland van de Golden League elkaar tegen. Het werd na een flitsend begin van Luc Steins en co 26-27 voor Noorwegen.

24-27 tegen Denemarken
Na Spanje – Nederland, 39-28 voor eerstgenoemd land, kwamen Noorwegen en wereldkampioen Denemarken donderdagavond in Bergen op de vloer. Na 13-16 trokken de Denen met 24-27 aan het langste eind. Namens Noorwegen maakte ster Sander Sagosen er zes.

De vraag is of bondscoach van Oranje Staffan Olsson ook vanmiddag veel van zijn jonge spelers speeltijd gaat geven. Tegen Spanje startte de Zweed in de sterkste opstelling. Na 19-19 halverwege en veel wisselingen werd het Nederlands team onder de voet gelopen.

EK in Duitsland
Oranje is ter voorbereiding op het EK in januari 2024 in Bergen. Ook oefenpartners Spanje, Noorwegen en Denemarken – de wereldkampioen wordt morgenmiddag om 14:15 getroffen – zijn voor het eindtoernooi in Duitsland geplaatst.

Foto: FotoReza

Advertentie