Skip to main content

Oranjemannen stunten en zwichten in Nazaré

Door op dag één van het EK Beach Handball Noorwegen te verrassen doen de Oranjemannen morgenvroeg mee om de bovenste twee plaatsen in groep A.

Advertentie

Op het zand in Nazaré kwam de ploeg van Danny Baijens (foto) tegen de Scandinaviërs knap terug van een 1-0 achterstand. Na verlies van de eerste set (20-18) trok Nederland in set twee aan het langste eind: 26-28. Invaller onder de lat Rik Coenders eindigde sterk in het zwart-oranje.

Oud-winnaar Kroatië
In de shoot-outs maakten de Oranjemannen geen fout, terwijl Noorwegen – voorafgaand aan de openingspartij van het kampioenschap hoger ingeschat dan Nederland – één maal miste. Met een eenpunter besliste Milan Peters het EK-duel in het voordeel van de nationale ploeg.

Oud-winnaar Kroatië bleek vanmiddag een maat te groot voor de Oranjemannen. Het werd 18-23 en 14-23 voor het groepshoofd. In de tweede set kon Nederland nog mee tot 14-17, maar was aan het eind niet opgewassen tegen het Kroatische geweld.

Thomas Robben
Met veertig punten is Thomas Robben, speler van Nederlands kampioen op het zand Handball Tilburg, de huidige topschutter van Oranje op het EK. Morgenvroeg om 11:00 spelen de mannen van Baijens op veld 4 om een plaats in de hoofdronde.

Polen moet worden geklopt. De volgende tegenstander heeft de eerste twee EK-wedstrijden na shoot-outs verloren. Gelijktijdig nemen Kroatië en Noorwegen het in Nazaré tegen elkaar op.

Lees ook: Gesmeerde start Oranjedames op EK Beach Handball

Foto: Eelco Schaap

Advertentie