Skip to main content

Outsider Tachos benut breedte in Sint Pancras

By 14 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Dat in de titelstrijd van de eredivisie rekening gehouden moet worden met Tachos, bewezen de Waalwijkers in speelronde zestien in Sint Pancras. Niet alleen de uitslag tegen Vrone/Berdos (22-38) was veelzeggend, maar vooral ook het aantal doelpuntenmakers van de nummer drie op de ranglijst.

Advertentie

Op zaterdagavond bood Vrone/Berdos tot 7-6 goed weerstand. De goal vanuit de rechterhoek van Jim Blokdijk schudde Tachos wakker. In het openingskwartier liet de formatie van Frank van Ommen uitgespeelde kansen nog onbenut.

Bierkens en Voermans
Met vijf van zijn uiteindelijk zes doelpunten zette Tido Bierkens (foto) Tachos in de eerste helft weer aan de goede kant van de score. De 7-9 van de Noord-Brabanders kwam van Joep Voermans. Na anderhalf jaar blessureleed en daarna studie maakte de spelmaker in Sint Pancras zijn rentree. In de tweede helft zou Voermans er nog drie maken.

Bij 11-18 halverwege was het al geen wedstrijd meer. Namens Vrone/Berdos, elfde in de eredivisie, waren de broers Jos en Joep Konter scorend maar weer eens belangrijk. Laatstgenoemde werd topschutter van de thuisploeg met zeven treffers.

Advertentie

Twee topduels voor DFS Arnhem
Toen het in Noord-Holland al gespeeld was, liet Van Ommen jongelingen als Joep Hamers, Thyme Vromans en Levy Schellekens staan. Zo kwamen twaalf verschillende spelers van Tachos zaterdagavond tot scoren. Linkeropbouwer Nick Veltman maakte in het uur de meeste: acht.

Zijn ploeg zit koplopers DFS Arnhem en BFC met slechts vier punten minder op de hielen. Aanstaande zaterdag treft de top-2 elkaar in Beek terwijl Tachos een deze maand op bezoek gaat bij DFS Arnhem. Na dertig speelrondes plaatst alleen de kampioen zich voor de play-offs om een plekje in de BENE-League.

Alle uitslagen eredivisie:
Bevo 2 – WHC/Hercules 30-33
Hellas – Volendam 2 30-22
DFS Arnhem – E&O 30-31
EHC – Aalsmeer 2 23-37
Vrone/Berdos – Tachos 22-38
Feyenoord – Dynamico 34-30
Watersley R+D Handball – BFC 23-33
PSV – Quintus 21-26

Top-5 eredivisie:
1. BFC 15-28
2. DFS Arnhem 16-28
3. Tachos 16-24
4. Aalsmeer 2 16-23
5. Quintus 16-22

Lees ook: E&O trakteert promotiekandidaat op tweede nederlaag

Foto: FotoReza

Advertentie