Skip to main content

Pas in helft vier komt Houten van BFC af

Houten laat zich ook na de zomer in de BENE-League zien. Pas in helft vier met eredivisiekampioen en uitdager BFC speelden de Utrechters zich veilig: 31-38.

Advertentie

Na het heenduel (33-33) maakten de Limburgers er ook in Geleen een wedstrijd van. Bij 13-10 stond BFC, dat zonder de aan LIONS uitgeleende Lou Peters en Vasco Vonk moest doen, er drie voor.

Houten kwam bij 15-15 voor het eerst weer op gelijke hoogte en sloot de eerste helft op voorsprong af: 19-21. Vooral vanuit de tweede lijn was de ploeg in het zwarte uittenue, dat vanochtend de komst van Pieter van der Velden bekendmaakte, succesvol.

Bram Versteegden
Milo Bos en Ruben de Bok (foto) in de openingsfase en Bram Versteegden, Kevin Suiters en Rogier Teeuwissen in het vervolg. De linkspoot van het vijftal speelde bij BFC zijn laatste partij. Versteegden, in Zuid-Limburg goed voor zeven goals, zet net als doelman Richard Meinicke en Diego Jacobs een punt achter zijn carrière.

Na drie kwartier was het verschil tussen BFC en Houten voor het eerst zeven doelpunten (24-31). In de omschakeling had Wessel Blokzijl het op zijn heupen. Ook de spelmaker laat zich na de zomer in de BENE-League zien, maar dan in het rood-wit van kersvers kampioen van België Sporting Pelt.

Herstart van team van Curfs
De thuisploeg waar Richard Curfs voor de groep staat gaat een herstart maken. Sterkhouders Jeroen Croonen en Martijn Meijer gaan het bij LIONS proberen terwijl cirkelspeler Jordi Cremers gaat genieten van zijn pensioen. Ook Kjeld Dekker werd vanmiddag uitgezwaaid.

Foto: FotoReza

Advertentie