Polen profiteert van misstap Noorwegen

By 25 januari 2016Geen categorie

Polen heeft op het EK in eigen land optimaal geprofiteerd van het gelijke spel tussen Noorwegen en Macedonië. De Noren, koploper in groep 1, kwamen niet verder dan een gelijkspel tegen de nog puntloze Macedoniërs: 31-31. Het Polen van Bartek Konitz won van Wit-Rusland: 32-27

Noorwegen
De Noren gelden als dé verrassing van het EK na de winst op thuisland Polen. De jonge ploeg speelt snel en attractief handbal en leek hard op weg naar een plek in de halve finales. Het nog puntloze Macedonië bleek echter een lastige horde voor de Noren. Bij rust keken de Scandinaviërs al tegen een 17-13 achterstand aan en vooral de rechteropbouw Kiril Lazarov (11 doelpunten) was door de Noren niet te stoppen.  In de tweede helft kwamen de Noren wel terug in de wedstrijd en vlak voor tijd kwam het zelfs op voorsprong. Het lukte echter niet deze voorsprong vast te houden en met de 31-31 eindstand lieten de Noren een belangrijk punt liggen in de strijd om een plaats in de halve finales. De Noren spelen woensdag nog één wedstrijd, tegen favoriet Frankrijk.

MacedonieGelijk

Polen
Na de wedstrijd van Noorwegen wist Polen wat het te doen stond. Het moest winnen van Wit-Rusland om de aansluiting te houden en zo plaatsing voor de halve finale in eigen hand te houden. Gesteund door 15.000 uitzinnige Poolse supporters gingen de Polen furieus van start. Het speelde scherp en agressief en sloeg direct een gat met de Wit-Russen. Bij rust stond het 19-13. In de tweede helft kwamen de Polen niet meer in de problemen en het won uiteindelijk met 32-27.