Skip to main content

Poulefase Champions League gaat verder

Na het WK in Spanje en de jaarwisseling gaat dit weekend de poulefase in de Champions League bij de vrouwen verder. Alle teams spelen nog zes groepswedstrijden voor de tussenfase van start gaat.

Advertentie

In 2021 zijn de eerste acht speelrondes in de poulefase van het kampioenenbal afgewerkt. Na veertien speelweekenden is de top-2 van iedere groep zeker van de kwartfinale en spelen de nummers drie tot en met zes van beide poules play-offs voor een plekje bij de laatste acht.

Estavana Polman
Groep A wordt door Team Esbjerg aangevoerd. De rood-witten, in de midweek in de Deense eredivisie te sterk voor koploper Odense HC, waar Estavana Polman onder contract staat nemen het vanmiddag om 16:00 op tegen Rostov-Don. De kraker in Rusland is het duel tussen de top-2.

Ook om 16:00: Ferencvaros tegen laagvlieger Buducnost. De thuisploeg uit Hongarije, met WK-ganger Angela Malestein op het wedstrijdblad, staat in groep A derde. Buducnost moet het met plaats zeven doen en lijkt zo bezig aan de afscheidstournee in de Champions League.

Advertentie

Borussia Dortmund
Op zondag vier Europese topwedstrijden. In Kroatië komt het Nederlands getinte Borussia Dortmund al om 14:00 op de vloer. Thuisploeg HC Podravka Vegeta heeft nog maar twee punten. Borussia Dortmund kan bij een zege in Kroatië in poule A op negen punten komen.

Tussenstand groep A:
1. Team Esbjerg 8-13
2. Rostov-Don 8-12
3. Ferencvaros 8-12
4. CSM Bucuresti 8-8
5. Brest Bretagne 8-8
6. Borussia Dortmund 8-7
7. Buducnost 8-2
8. HC Podravka Vegeta 8-2

In groep B gaat Györ machtig aan de leiding: acht keer gespeeld, acht zeges. Zondagmiddag om 16:00 staat Metz Handball op het menu. De teams komen elkaar in Noord-Frankrijk tegen. Een mooie kans voor Debbie Bont om met runner-up Metz Handball het verschil met Györ naar twee punten te brengen.

Andere affiches: Odense HC – CSKA en Tamara Haggerty met IK Sävehof in Zweden tegen Vipers Kristiansand. Bij thuisploeg Odense HC gaat Larissa Nusser op voor haar entree in de Champions League. De spelmaker van Oranje is overgenomen van København Håndbold. Nusser heeft al twee competitiewedstrijden voor Odense HC achter de rug.

Tussenstand groep B:
1. Györ 8-16
2. Metz Handball 8-12
3. Vipers Kristiansand 8-10
4. CSKA 8-9
5. Odense HC 8-8
6. Krim Mercator 8-5
7. IK Sävehof 8-4
8. Kastamonu Belediyesi 8-0

Alle Champions League-wedstrijden zijn ook in 2022 online te zien. Schakel in op EHF TV om Oranjedames op het hoogste podium van Europa te bewonderen.

Programma Champions League:
Zaterdag 16:00 Rostov-Don – Team Esbjerg
Zaterdag 16:00 Ferencvaros – Buducnost
Zondag 14:00 HC Podravka Vegeta – Borussia Dortmund
Zondag 16:00 Odense HC – CSKA
Zondag 16:00 Metz Handball – Györ
Zondag 16:00 IK Sävehof – Vipers Kristiansand

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie