Productieve eerste helft helpt Bevo aan tweede overwinning

Op bezoek bij hekkensluiter AtomiX heeft Bevo de tweede BENE-Leaguezege van het seizoen geboekt: 33-35. Na een productieve eerste helft lieten de Panningers de Belgische thuisploeg nog gevaarlijk dichtbij komen.

Vlak voor rust tilden Guus van den Heuvel en uitblinker Kobe Serras de score naar 16-24. Na de pauze begon de inhaalrace van het nog puntloze AtomiX.

Weer Serras
Drie minuten voor tijd maakte Matthias Claes de 31-33 voor AtomiX. Het was Serras, international van Belgiƫ, die de formatie van Richard Curfs (foto) voor een blamage behoedde. De rechteropbouwer van Bevo mikte in het slot nog maar eens twee keer raak.

Door de uitzege, de eerste van de geplaagde blauw-gelen, komt Bevo op vier punten. KTSV Eupen heeft door een overwinning op het Waalwijkse Tachos eentje meer dan de mannen van Curfs.

11-9 van Max Voermans
Zaterdagavond wist nieuwkomer KTSV Eupen de andere promovendus in de BENE-League te kloppen. De 11-9 van Max Voermans zorgde nog voor hoop bij Tachos, maar nog voor de break wist de thuisploeg in het rood-wit een beslissend gaatje te slaan. Met twee van zijn tien bepaalde Damian Kedziora de ruststand op 18-12.

Na 33-24 wisten de bezoekers uit Noord-Brabant de score wat te verbloemen. In de slotfase in Eupen vonden Joep Hamers, Luc van Ommen, aanvoerder Joost Rombouts en Espen Klomp namens Tachos nog het net waardoor het 36-30 werd.