Skip to main content

PSV en Velo heel dichtbij promotie

Met nog heel even te gaan in de eerste divisie lijken hoogvliegers PSV en Velo zeker van promotie naar de eredivisie.

Advertentie

De opleidingsploegen van VOC, Quintus en Kwiek – respectievelijk de nummers één, twee en vier van de eerste divisie – kunnen niet omhoog. Nummer drie MHV’81 ziet af van promotie.

De Noord-Brabanders wisten afgelopen speelweekend af te rekenen met E&O (37-30). Net als Westsite heeft MHV’81 richting de bond aangegeven geen interesse in de eredivisie te hebben. Zo moeten we voor beide promovendi nog verder naar onderen kijken.

Borhave en Fortissimo eruit
Naast Borhave verlaat ook Fortissimo op verzoek de eredivisie. Vanuit de eerste divisie zijn PSV en Velo uit Wateringen de gegadigden te promoveren. De huidige nummers vijf en zes van de eerste divisie.

Na alle 28 duels heeft PSV 33 punten. Velo komt nog twee keer in de baan en heeft een punt minder: 32. Beide teams zijn niet meer in te halen door E&O waardoor promotie naar de eredivisie voor PSV en Velo een kwestie van tijd is.

Belletje van het NHV
Tot eind juni nog een aantal wedstrijden voor sommige ploegen en een belletje van het NHV met de bevestiging van promotie. Daarna gaan beide teams omhoog. Voor Eindhoven helemaal bijzonder, want eerder ging de mannenploeg van PSV al omhoog.

Foto: FotoReza

Advertentie