Skip to main content

PSV geeft laatste plaats weer terug

Eredivisionist PSV heeft zaterdagavond een belangrijke stap richting handhaving gezet door de laatste plaats aan BFC terug te geven. In een onderling duel in Eindhoven werd het 26-21 voor de thuisploeg.

Advertentie

Een week geleden in Beek waren de rollen nog omgedraaid. Door de eerste zege van het seizoen (19-18) droeg BFC de degradatieplek voor minstens zeven dagen over aan de Eindhovenaren.

12-14
In Noord-Brabant ging BFC dan ook rusten bij een voorsprong. Mirre Cremers en Anouk de Bresser namens PSV bepaalden de tussenstand na een half uur spelen op 12-14.

Na de pauze kwamen de rood-zwarten snel op gelijke hoogte (15-15). Vanuit de rechterhoek zorgde PSV’er Gieke Blijlevens voor de eerste marge van twee: 21-19.

Potters en Geurds
In de laatste tien minuten maakte PSV het verschil. Bij BFC, dat zonder Annika Noordink (vakantie) startte en Jaimy Habets (polsblessure) zag uitvallen, was de pijp leeg. Met enkele stops hield invaller Maxine Potters (foto) de thuisploeg aan de goede kant van de score (24-20).

Schutter Karlijn Geurds trad in de staart op als BFC-beul door de laatste twee doelpunten van PSV te maken. Tot grote blijdschap van het publiek in Eindhoven, want met nog twee duels te gaan heeft de formatie van Björn Willunat weer een punt meer dan de nieuwe hekkensluiter uit Limburg.

Uitslagen degradatiepoule:
PSV – BFC 26-21
DSVD – VZV 26-26

Stand degradatiepoule:
1. VZV 4-9
2. DSVD 4-8
3. PSV 4-3
4. BFC 4-2

Programma degradatiepoule:
6 mei: VZV – PSV, DSVD – BFC
13 mei: BFC – VZV, PSV – DSVD

Lees ook: Finalisten HandbaL Venlo en VOC worden even gekieteld

Foto: FotoReza

Advertentie