Skip to main content

Quintus eindigt als vijfde en komt zo net als Kwiek in kampioenspoule B

In de laatste speelronde van de eredivisie is Quintus naar plaats vijf geklommen. Zo komen de wit-groenen net als Kwiek in de linke kampioenspoule B.

Advertentie

Op zaterdagavond pikte Quintus twee punten op in Deurningen. Tegen DSVD werd het 27-31 (13-16) voor de ploeg die tot het einde van het seizoen onder leiding van Ruud van den Broeck (foto) staat. Door de uitzege is Quintus op de ranglijst over Volendam en V&L heengegaan.

Nul bonuspunten voor V&L
Laatstgenoemde club moet na een nederlaag bij VZV genoegen nemen met positie acht in de eredivisie: 32-26. V&L stond lange tijd vijfde in de eredivisie. Zo starten de Zuid-Limburgers de play-offs met nul bonuspunten.

Kwiek en Volendam deelden zaterdagavond de punten: 32-32. Halverwege stond het nog 17-12 voor de Overijsselaars die op zoek moeten naar een nieuwe trainersstaf. In minuut veertig bracht Jaimy Mens de gasten uit Noord-Holland weer op gelijke hoogte (22-22).

Advertentie

Van Rijssen en Mens
Na de 32-31 van Anouk van Rijssen raakte Mens vanaf zeven meter namens de Volendammers de paal. Door twee reddingen van Nicole Rep kreeg de formatie van Zsigmond Makay een herkansing op de gelijkmaker. Onderhans scoorde Mens wel.

De puntendeling zorgt ervoor dat Volendam in kampioenspoule A met titelhouder HandbaL Venlo terechtkomt. Kwiek zal het net als Quintus in de lente opnemen tegen VOC en SEW.

Uitslagen eredivisie:
DSVD – Quintus 27-31
VZV – V&L 32-26
Kwiek – Volendam 32-32
Velo – SEW 23-32
VOC – BFC 34-21
PSV – HandbaL Venlo 20-40

Indeling kampioenspoule A:
1. HandbaL Venlo 3 punten
4. Velo 2 punten
6. Volendam 1 punt
8. V&L 0 punten

Indeling kampioenspoule B:
2. VOC 3 punten
3. SEW 2 punten
5. Quintus 1 punt
7. Kwiek 0 punten

Lees ook: Titelhouder HandbaL Venlo als nummer één naar play-offs

Foto: Paul Vis

Advertentie