Skip to main content

Rentree Thijs van Harten aanstaande in eredivisie

By 27 januari 2017Eredivisie, Voorpagina

Aankomende zaterdag zit Thijs van Harten na zeven jaar afwezigheid weer op de bank in de eredivisie. In verband met de afwezigheid van John Besseling is de 31-jarige doelman door Aristos-trainer Ken van Hasselt opgeroepen voor het duel tegen E&O.

Advertentie

Normaal gesproken komt de ervaren sluitpost uit voor het derde team van de Amsterdamse eredivisionist, maar logistieke problemen zorgen ervoor dat Van Harten aanstaande zaterdag toch bij het eerste team mag aansluiten. “John is ziek en Roan Meure moet met het tweede team naar Rolde. Het derde speelt voor ons, dus dan kan Thijs gelijk doorschuiven. Dat leek mij de meest logische oplossing”, verklaart Van Hasselt.

Weerzien
Voor van Harten is zijn comeback in de eredivisie extra speciaal, vanwege het weerzien met zijn oude club E&O. Ook is trainer/coach Edwin Kippers een oude bekende van hem. Voor beide heren begon hun handbalcarrière bij Olympia Hengelo.

“Dat ik aanstaande zaterdag mag meedoen tegen E&O vind ik vanzelfsprekend leuk”

Van Harten reageert erg nuchter op zijn aanstaande rentree: “Ik heb al eerder ingevallen bij het eerste, maar toen speelden ze nog in de eerste divisie. Dat ik aanstaande zaterdag mag meedoen tegen E&O vind ik vanzelfsprekend leuk, maar of het nou echt heel speciaal is weet ik niet. Ik las afgelopen week nog ergens dat Aristos de slechtste ploeg uit de eredivisie is”, zegt Van Harten met een knipoog.

De wedstrijd tussen DEF-Fire/Aristos en Oosting/E&O start aankomende zaterdag om 21:00 uur in de Aristoshal.

Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

Advertentie