Skip to main content

Robben weer hoog op topschutterslijst

Pas het laatste EK-ticket ging afgelopen weekend in het zand van Praag naar Oranje. Tijdens het EK-kwalificatietoernooi liet Thomas Robben (28) zien ook in het tenue van de nationale ploeg te kunnen scoren.

Advertentie

Waar Nederland in Tsjechië een bijrol speelde, eindigde Robben op plaats twee in de topschutterslijst. De aanvaller van het Tilburgse Camelot kwam in de hoofdstad tot 121 punten. Alleen de Hongaar Norbert Gyene was met 132 punten productiever.

In Italië
Ook een maand geleden liet Robben al van zich horen. Toen in de clubkleuren van Camelot op de EBT Finals in Palermo. In Italië werd de international gekroond tot topschutter van het speelweekend. Broertje Jasper Robben ging met de MVP-titel aan de haal.

Een jaar geleden op het EK Beach Handball in het Bulgaarse Varna ontbrak Thomas Robben nog bij Oranje. Bondscoach Danny Baijens selecteerde de Noord-Brabander wel voor het EK-kwalificatoetoernooi. Door als tiende te eindigen verzekerde Nederland zich op de laatste speeldag van een startbewijs voor het EK van volgend jaar in Nazaré.

Silas Speckmann
Ook teamgenoot van Robben Silas Speckmann kan terugkijken op een productief EK-kwalificatietoernooi. De pas 19-jarige Overijsselaar was in Praag goed voor 111 punten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie