Skip to main content

Ronde vier van de BENE-League: Twee pakkende partijen op eigen bodem

By 22 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

In speelronde vier van de BENE-League twee pakkende partijen op eigen bodem. In Volendam en Zwartemeer Nederlandse onderonsjes.

Advertentie

Volendam en Bevo komen elkaar dit weekend tegen. Waar de thuisploeg vorig weekend tegen Tachos van de nul is gekomen, wachten de gasten uit Panningen nog op het eerste punt. Ook op bezoek bij LIONS ging Bevo ten onder (35-25).

De formatie van Geert Hinskens en Gerrie Eijlers was in speelronde drie te sterk voor de Noord-Brabantse promovendus. Daarvoor verloor Volendam nipt van Achilles Bocholt en Sporting Pelt. De oranje-zwarten zullen uitkijken voor Kaj Geenen. De linkerhoekspeler van Bevo is clubtopscorer.

Jeffrey Boomhouwer
In het Noorden Hurry-Up – Aalsmeer. De bezoekers hebben nog geen steek laten vallen terwijl de Zwartemeerders de tweede ronde van de EHF European Cup hebben bereikt. Afgelopen zaterdag klopte Hurry-Up het Luxemburgse HC Berchem voor de tweede keer waardoor de mannen van Joop Fiege het eind oktober mogen opnemen tegen oud-winnaar AEK Athene.

Advertentie

Bij Aalsmeer loopt het al vroeg. Jeffrey Boomhouwer draait warm. Na twaalf seizoenen in Duitsland is de linkerhoekspeler van Oranje terug bij de zwart-gouden en afgelopen weekend tegen KTSV Eupen legde Boomhouwer er acht in.

Over de grens
De Belgen focussen ze zich op de kraker tussen Sporting Pelt en Achilles Bocholt. Bij de thuisploeg veel landgenoten actief. Bij een thuiszege kan Sporting Pelt de finalist van de BENE-League op de ranglijst passeren.

Programma BENE-League, zaterdag 24 september:
19:00 Tachos – Visé
19:00 Volendam – Bevo
20:00 Hurry-Up – Aalsmeer
20:15 KTSV Eupen – Hubo Handbal
20:15 Sporting Pelt – Achilles Bocholt
20:30 AtomiX – LIONS

Lees ook: Doelman De Folter en Tachos krijgen huiswerk mee

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie