Skip to main content

Scherpe start Jong Oranje in kwalificatietoernooi


Het Jong Oranje van bondscoach Gino Smits is de EK-kwalificatie sterk begonnen. In Tsjechië ontdeden de jeugdinternationals zich na een furieuze start van Turkije: 30-19. 

Advertentie

Bij 8-2 greep de coach van de Turken naar de TO-kaart. Aanvallend liep het bij Oranje, onder meer via de linkerkant met Rutger ten Velde en Eprahim Jerry, op rolletjes. In de dekking deed doelman Mark van den Beucken op gecontroleerde wijze een duit in het zakje. In het tweede kwartier kwamen de Turkse leeftijdsgenoten ietsjes terug, wat resulteerde in een 14-8 stand bij rust.

Ten Velde en Postel trefzeker
“In de rust hebben we de afspraken herhaalt en afgesproken de tweede helft vanaf het begin scherp op te pakken, vanuit een compacte dekking”, vertelt assistent Lars Hoogeveen na de tijd. “Dat pakte de groep heel goed op en na driekwartier stond het 23-12. Bijna iedereen heeft gespeeld, dus we zijn zeer tevreden na de eerste wedstrijd”. Linkerhoek Ten Velde, die uitkomt voor de opleidingsploeg van Gummersbach, werd topscorer met zes treffers, gevolgd door cirkelspeler Duncan Postel.

In een poule met Turkije, Oostenrijk en het gastland plaatst alleen de groepswinnaar zich voor het EK in Denemarken. De formatie van Smits treft morgenmiddag (15:00) Oostenrijk.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie

Join the discussion 10 Comments