Schulte klopt VZV, koppositie voor VOC en uitzege Kwiek

Door Europese wedstrijden stonden gisteravond slechts vier duels in de eredivisie voor vrouwen op het programma. Het overzicht.

Na twee nederlagen op rij weet Quintus weer wat winnen is. Uitgerekend op bezoek bij de vorige werkgever van trainer/coach Rolf Schulte (foto) VZV trok de Heulse ploeg aan het langste eind: 30-33. Bij 20-15 leken de twee punten nog in ’t Veld te blijven.

Quintus sloeg in de tweede helft toe. De bezoekers liepen in de tweede helft acht doelpunten in op VZV en staan weer vierde.

Marsman en Bosch
In Eindhoven is VOC op de volle tien punten gekomen. De titelhouder kende geen enkele moeite met PSV: 21-36. Bij rust in Noord-Brabant stond het al 7-22 voor de Amsterdammers die de koppositie bezetten.

Kwiek heeft het doelpuntrijke duel in en tegen Volendam gewonnen: 37-38. Twee minuten voor tijd zette Elisa Marsman de Overijsselaars, bezig aan een sterke competitiestart, op voorsprong (36-37). Na de gelijkmaker van Nyah Metz volgde in de slotminuut de winnende van Kwiek-hoek Lisa Bosch.

DSVD
Ten koste van promovendus E&O heeft DSVD punt drie en vier binnen. In Deurningen bewees de ploeg van Tim Bloemen verder te zijn dan de groen-witten: 39-29 (17-14). Zo blijft E&O puntloos laatste.