Skip to main content

SEW is Kwiek voor de tweede keer de baas

In de kampioenspoule waar HC Groot Venlo en VZV uitmaken wie doorgaat naar de best-of-three heeft achtervolger SEW voor de tweede keer op rij Kwiek geklopt.

Advertentie

Ook in Raalte trokken de Noord-Hollanders aan het langste eind. Het werd vrijdagavond 25-28. Zes dagen geleden eindigde de pot tussen de nummers drie en vier van de groep in 31-24 voor SEW.

In Overijssel maakten de wit-blauwen vooral in de eerst helft indruk. Na 12-18 halverwege kwam Kwiek, waar jeugdinternational Paris Scholten er vijf maakte, nog helemaal terug tot 19-19.

Na 21-19 en 22-22 scoorde SEW drie keer op rij. Danique Boonkamp (foto) scoorde de 22-25 en toen was Kwiek niet meer bij machte de Noord-Hollanders nog een bij te halen. Al maakte linkerhoekspeler Floor Liefers vijf minuten voor tijd wel weer de aansluitingerstreffer (25-26).

Naomi Gooyers en opnieuw Boonkamp beslisten namens SEW de partij in de nacompetitie. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg van Michael Vijverberg bij lijstaanvoerder HC Groot Venlo op bezoek. Dan is ook VZV – Kwiek.

Stand kampioenspoule B:
1. HC Groot Venlo 4-9
2. VZV 4-7
3. SEW 4-5
4. Kwiek 4-0

Lees ook: HC Groot Venlo pareert nieuwe aanval van VZV

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie