Skip to main content

Slovenië grist derde plaats in poule voor neus Portugal weg

By 24 januari 2024Voorpagina

Het punt tegen het uitgespeelde Nederland is Portugal duur komen te staan, want door te stunten tegen Denemarken is de derde plaats in hoofdgroep 2 naar Slovenië gegaan.

Advertentie

De Slovenen rekenden in Hamburg af met de wereldkampioen: 28-25. Bij het Deense groepshoofd kregen sterren Simon Pytlick en Mathias Gidsel rust.

Een voorsprong bij rust (17-14) verdedigde Slovenië met hand en tand. Bij 18-18 kwamen de ongeslagen Denen alweer op gelijke hoogte en later voor (21-22), maar enkele minuten voor tijd was het gaatje weer twee in Sloveens voordeel: 24-22.

Naar Keulen
Portugal was in de arena in Noord-Duitsland blijven hangen om de verrichtingen van de concurrent te bekijken. Door de verrassing van Slovenië moet de laatste opponent van Oranje op dit EK genoegen nemen met de vierde plaats in hoofdgroep 2. Zo kan Portugal de koffers pakken.

Slovenië, waar spelmaker van Aalborg Håndbold Aleks Vlah (foto) belangrijk was met vijf doelpunten en meerdere assists, mag afreizen naar Keulen. Op vrijdag speelt het land met de nummer drie van hoofdpoule 1 om de vijfde positie op het Europees kampioenschap. Dat is met nog één speelronde te gaan Hongarije.

Tweede nederlaag Zweden
Aansluitend is Noorwegen – Zweden in 33-23 (15-12) geëindigd. De tweede nederlaag tijdens het Europees kampioenschap heeft voor de titelhouder weinig gevolgen, want Zweden was al zeker van de positie achter Denemarken en daarmee de halve finale.

Foto: FotoReza

Advertentie