Skip to main content

Sluijters en GC Amicitia Zürich flikken onmogelijke in Europa

Het is Oranjeheer Iso Sluijters en zijn club GC Amicitia Zürich gelukt in de return in de eerste ronde van de EHF European League een achterstand van acht doelpunten goed te maken.

Advertentie

Uitgerekend tegen de vorige werkgever van Sluijters Gornick Zabrze uit Polen flikte de Zwitserse bekerwinnaar het onmogelijke. Na 27-19 in Polen werd het afgelopen weekend 32-23 voor GC Amicitia Zürich.

Vijf keer raak
Zo gaan Sluijters, die er gisteren vijf maakte, en consorten ten koste van de opponent uit Polen door naar de tweede en laatste kwalificatieronde van de EHF European League. De beslissende marge van negen werd pas na de zoemer bereikt.

Bij 31-23 leek Gornick Zabrze op basis van het aantal gescoorde uitdoelpunten door te gaan. Namens GC Amicitia Zürich vond Olafur Andres Gudmundsson het net met een Pools muurtje voor zich. Na de beslissende van de IJslander zocht GC Amicitia Zürich hossend de middencirkel op.

TBV Lemgo
Eerder verzekerde het Nederlands getinte TBV Lemgo zich al van de volgende ronde van de EHF European League. Een gelijkspel in Spanje (28-28) was genoeg voor de Duitse club door te gaan.

Foto: FotoReza

Advertentie