Smeenge drieëntwintig duels ongeslagen met ‘jeugdig’ Unitas

3

Drieëntwintig duels zonder verliespartij. Het overkomt het Unitas van coach Henk Smeege (uiterst rechts). Sinds de clubman aan het roer is bij de Noord-Drentse club werd er nog niet verloren.

Na het kampioenschap in de hoofdklasse A, één gelijk spelletje in twintig wedstrijden, promoveerde Unitas dit seizoen naar de tweede divisie. Op het derde niveau van Nederland staat de formatie uit Rolde zonder puntverlies bovenaan. Zo is Unitas sinds de aanstelling van Smeenge in de zomer van 2015 drieëntwintig wedstrijden ongeslagen.

Hele selectie
“Ik dacht er zondag na de wedstrijd voor het eerst bij na”, zegt Smeenge nuchter. In het derde duel in de tweede divisie werd E&O 2 aan de zegekar gebonden. “Toen ik tot de conclusie kwam en het vertelde aan mijn keeper Rik Breukink, geloofde hij het niet. Toch is het zo. Dat is vooral een verdienste van de hele selectie.”

“Als iemand geblesseerd raakt, schuift zijn collega automatisch door”

De jeugdafdeling is volgens de hoofdcoach, die samenwerkt met Kay Hardam, de reden voor de uitstekende reeks. “Na vorig seizoen raakte ik twee belangrijke opbouwspelers kwijt”, begint de Drent. “Tijdens een trainingskamp in Denemarken heb ik met spelers gesprekken gevoerd. We gaan voor de winst en doen het met de hele selectie, hebben we gezegd. Als iemand geblesseerd raakt, schuift zijn collega automatisch door.”

Tiener Tahalele
Zo kwam tiener Jonah Tahalele tegen de Emmer reserves terecht op de middenopbouwpositie. De jeugdspeler strooide met passjes en kwam tot scoren. “Paar jaar geleden hebben we een jeugdplan geschreven bij Unitas”, verklapt de pas 28-jarige hoofdtrainer het geheim. “Iedere jeugdtrainer bieden we een cursus aan en een vergoeding. We steken heel veel energie in de jeugdafdeling.”

“We steken heel veel energie in de jeugdafdeling”

Als kers op de taart werd doelman Mathijs Meijer uitgenodigd voor Oranje U19. Naast een uitstekende jeugdafdeling wist Smeenge een aantal topspelers te verleiden het rode shirt van de tweede divisionist aan te trekken. Zo maakte oud-E&O’er Justin Semmelink via Unitas zijn rentree op de handbalvelden. Ook Roelof Smeenge, broertje van coach Henk, keerde andermaal terug naar de club waar hij doorbrak.

Gebalanceerder
“Dat we dit soort jongens hebben kunnen aantrekken is ontzettend belangrijk”, is Smeenge content. “De ploeg is veel gebalanceerder. Ook een speler als Gert-Jan Schokker is heel erg waardevol voor het eerste team.” De cirkelloper maakte de overstap van hoofdklasser Kwiek Hoogeveen.

“Ik denk dat wij in deze competitie bovenin mee moeten draaien”

Wanneer de unieke reeks van Henk Smeenge ten einde komt is onbekend. “Je kunt wel weer roepen dat we voor het kampioenschap gaan”, besluit de oud-speler van V&S, E&O en Cirkeltijgers. “Maar we zijn de promovendus. Ik denk dat wij in deze competitie bovenin mee moeten draaien.”

Foto: Unitas

 

3 REACTIES

  1. nunca pense que te queria tanto cuando nos dejaste me puse muy triste y me falta tus voces todas las mañanas!!!! lloore por vos como si te conociera de toda la vida .una hermana se fue tambien siempre pienso que esta con vos riendose muii!hucumo!c!!! se te extraña mucho!!! ahora todas las mañanas cd no hay nada que me haga reir y pensar como vos!! te extraño PUTOOOOO LINDOOOOO

    • A demência dá em qualquer idade – tou a brincar-)))Sou militante do PSD desde 81 mas voto PCP à muitos anos(para o Governo, nas outras não passo bola). Na altura o PSD era P- de Pardido – S- de Social e D- de derAamatc.ogora Partido ainda é, Social , vou ali e venho já, e democrata à pouco tempo (desde as eleições directas para secretário geral).Acho que o bastião de honestidade , a última esperança de políticos sérios está nesse partido(PCP), era só limarem algumas arestas da ideologia e era militante de certeza.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here