Skip to main content

Smits doet alleen warming-up, Kleijkers meteen bij wedstrijdgroep

By 17 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

In Hamburg staan vanavond twee nieuwe gezichten bij Oranje op de vloer: Jorn Smits (foto) die alleen de warming-up meedraait en de ingevlogen cirkelspeler Martijn Kleijkers.

Advertentie

Vlak voor het EK werd Smits ziek. In de Golden League, een week voor het kampioenschap, was hij nog in vorm. De linkeropbouwer van het Deense Lemvig-Thyborøn Håndbold is beter, want Smits draait op dit moment de warming-up mee.

Hij ontbreekt op de lijst van Oranjemannen die het om 18:00 gaan opnemen tegen Denemarken. Het is voor Nederland het openingsduel in de hoofdfase. Ziggo Sport zendt de partij uit.

Debutant Kleijkers staat wel op het wedstrijdformulier. De cirkelspeler van LIONS, die rugnummer 21 draagt, is als vervanger van de geblesseerde Samir Benghanem bij de groep gehaald. Laatstgenoemde keert door een kruisbandblessure niet meer terug op het EK in Duitsland.

Naast Smits zitten ook Niko Blaauw en Janik van Zundert tegen de wereldkampioen op de tribune. Het drietal zag ook de poulefase van het Nederlands team in trainingspak.

Lees ook: In hoofdfase heeft Oranje ook het OKT in het hoofd

Foto: FotoReza

Advertentie