Skip to main content

Smits keert met succes terug bij SG Flensburg-Handewitt

Na blessureleed is Kay Smits (26) met succes in het tenue van zijn Duitse club SG Flensburg-Handewitt teruggekeerd. Daarmee lijkt de Limburger ook tijdig fit voor de Golden League.

Advertentie

De nummer vier van de Bundesliga won afgelopen weekend op de vloer van HC Erlangen. Na 12-16 werd het 22-27 voor SG Flensburg-Handewitt.

Smits werd topschutter van het treffen. De rechteropbouwer stond de afgelopen weken geblesseerd langs de kant, maar kwam bij HC Erlangen weer op het veld. De Oranjeheer scoorde zes uit zeven en is met SG Flensburg-Handewitt mee naar Montenegro voor het Europese duel van morgenavond met HC Lovcen-Cetinje.

TBV Lemgo
Smits maakt ook deel uit van de definitieve selectie van Oranje voor de Golden League. Begin volgende maand oefent het Nederlands team in Noorwegen tegen het thuisland, Denemarken en Spanje. In januari 2024 is het EK in Duitsland.

Advertentie

Het Nederlands getinte TBV Lemgo heeft gisteren bij competitiegenoot THW Kiel verloren. Na 16-14 halverwege en 17-16 klonk bij 33-29 in het voordeel van de Champions League-club het eindsignaal. International Niels Versteijnen was bij negen doelpunten van TBV Lemgo betrokken. De rechteropbouwer scoorde vijf keer en gaf tevens vier assists.

Mahmutefendic en Jansen
Gelijktijdig heeft het VfL Gummersbach van assistent Anel Mahmutefendic moeten buigen voor Rhein-Neckar Löwen: 28-26 (14-13). Bij VfL Gummersbach is Oranjeheer Tom Jansen door een zware knieblessure lang uit de running. De positiegenoot van Smits en Versteijnen zal tijdens de Golden League en op het EK ontbreken.

Lees ook: Tweede Bundesliga: Twee punten voor Ten Velde, Leunissen speelt gelijk

Foto: FotoReza

Advertentie