Skip to main content

Tweede Bundesliga: Twee punten voor Ten Velde, Leunissen speelt gelijk

Oranjeheer Rutger ten Velde (foto) heeft afgelopen weekend in de tweede Bundesliga met TuS N-Lübbecke een belangrijke zege op GWD Minden geboekt.

Advertentie

De thuisclub kwam terug van 13-18 achter. Door de 31-28 overwinning blijft de ploeg van de linkerhoekspeler van Oranje, vier doelpunten tegen GWD Minden, vierde in Duitsland.

Ook in de tweede Bundesliga: een punt voor TV 05/07 Hüttenberg waar Robin Leunissen speelt. De gasten speelden met 31-31 gelijk tegen HSC 2000 Coburg. De voormalig linkeropbouwer van LIONS scoorde twee keer.

HSG Nordhorn-Lingen en VfL Lübeck-Schwartau
Leunissen staat op de reservelijst van het Nederlands team. Zo is de Limburger voor de Golden League begin november – Nederland oefent tegen thuisland Noorwegen – Zweden en Spanje, oproepbaar.

Sander Visser is dichtbij zijn rentree voor HSG Nordhorn-Lingen. In het uitduel van de rood-witten met Eulen Ludwigshafen kwam de rechterhoekspeler nog niet in actie. HSG Nordhorn-Lingen trok wel aan het langste eind: 30-31.

Advertentie

Geen overwinning op vreemde bodem voor het VfL Lübeck-Schwartau van Niko Blaauw, als vervanger van Dani Baijens opgeroepen bij het Nederlands team, en Kaj Geenen. De bezoekers bleven bij TV Grosswallstadt steken op 32-28 (14-15). Beide landgenoten prikten gisterenmiddag één keer raak.

Ivar Stavast
Op vrijdagavond is HC Elbflorenz Dresden bij promovendus TuS Vinnhorst ten onder gegaan. Na 15-16 bij rust werd het 32-29 voor de thuisploeg. In het tenue van HC Elbflorenz Dresden maakte spelmaker Ivar Stavast twee treffers. Ook was hij meermaals aangever van een goal van de gasten.

Lees ook: Smits keert met succes terug bij SG Flensburg-Handewitt

Foto: Tina Kolthof

Advertentie