Skip to main content

Succes voor Mahmutefendic, HSG Nordhorn-Lingen en Jansen

Anel Matemutefendic, het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen en linkeropbouwer Robin Jansen hebben een productief weekend op het tweede niveau van Duitsland achter de rug.

Advertentie

Het VfL Gummersbach van assistent Mahmutefendic moest tegen HC Elbflorenz Dresden een achterstand bij rust (12-15) goed maken. Daar slaagde de lijstaanvoerder in: 30-29. Bij 20-20 moesten de bezoekers, waar Ivar Stavast onder contract staat, in de achteruit.

Ondanks acht doelpunten van Niels Versteijnen heeft VfL Lübeck-Schwartau het niet tegen SG BBM Bietigheim gered: 31-35. Halverwege leek de thuisploeg bij 18-16 nog op weg naar de twee punten. Ook wist Versteijnen vier assists te geven.

Vier keer raak
ASV Hamm-Westfalen blijft door een uitnederlaag steken op de vijfde plaats op de ranglijst. ThSV Eisenach bleef de ploeg van Dani Baijens, vier keer trefzeker, net voor: 27-25 (16-10).

Advertentie

Wel succes voor HSG Nordhorn-Lingen dat stijgt naar plaats drie in de tweede Bundesliga. Bart Ravensbergen en consorten trokken zaterdagavond op bezoek bij het TV Grosswallstadt van zesvoudig doelpuntenmaker Tom Jansen met 30-32 (16-16) aan het langste eind.

Ten Velde nog maar eens
Ook een voltreffer voor Jansen en TV Emsdetten. In eigen huis boekten de groen-zwarten een ruime zege op TV 05/07 Hüttenberg: 33-19. Jansen, oud-speler van onder meer Bevo en Volendam, maakte er drie uit drie.

Linkerhoekspeler van Oranje Rutger ten Velde maakte er afgelopen weekend nog maar eens zes. Toch blijft TuS Ferndorf met vier punten laatste. Tegen DJK Rimpar Wölfe werd het 23-29.

Advertentie