Skip to main content

‘Super Saturday’ in BENE-League: Topduels in Volendam, Sittard en Wezet

By 11 november 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Het linkerrijtje treft elkaar vanavond in de BENE-League. Het is ‘Super Saturday’ in de grensoverschrijdende topcompetitie.

Advertentie

In Volendam ontvangt de thuisploeg titelhouder Achilles Bocholt. Het is de partij tussen de nummers vier en twee uit de BENE-League. Bij een thuiszege kan de ploeg van Geert Hinskens over de vaak zo machtige Belgen heengaan, want het verschil op de ranglijst is slechts één punt.

Bij Volendam is Evert Kooijman (foto) teruggekeerd uit Bergen. De cirkelspeler was vorige week net als tegenstander Tim Claessens met Oranje op pad. Het duo kwam in de Golden League Spanje, Noorwegen en Denemarken tegen en staan vanavond tegenover elkaar.

Ook koploper LIONS speelt thuis. De Nederlands kampioen doet de deuren van de hal in Sittard open over de zesde ploeg op de ranglijst: Sporting Pelt. Na een grillige competitie start staat ook de aanstaande opponent van LIONS weer in het linkerrijtje.

Advertentie

Aalsmeer reist in speelronde tien af naar Wezet. In België wordt Visé getroffen. Als de mannen van Wai Wong over de grens winnen komt het net als Visé op dertien punten en is de strijd om de Final4 helemaal open.

Het is de vraag of Wong cirkelspeler Samir Benghanem kan inzetten. De cirkelspeler van Aalsmeer ontbrak afgelopen week bij Oranje, omdat hij zich liet onderzoeken aan zijn knie.

Programma BENE-League:
19:00 Volendam – Achilles Bocholt
19:00 Houten – Hurry-Up
20:00 LIONS – Sporting Pelt
20:15 Izegem – KTSV Eupen
20:15 Bevo – Hubo Handbal
20:15 Visé – Aalsmeer

Leestip: Aan de ontbijttafel bij de Eussens gaat het vaak over handbal

Foto: FotoReza

Advertentie