Skip to main content

‘Super Saturday’ in eredivisie: Grote belangen in Nibbixwoud en Beek

Het is ‘Super Saturday’ in de eredivisie. In de play-offs staan vanavond belangrijke partijen op het programma.

Advertentie

In kampioenspoule B zo het duel tussen de ongeslagen nummers één en twee. Uitdager SEW ontvangt lijstaanvoerder VOC. Er wordt in Nibbixwoud om 19:00 gespeeld en SEW – VOC wordt op YouTube uitgezonden. Na zes speelrondes plaatst alleen het groepshoofd zich voor de best-of-three om de schaal.

VZV en DSVD komen elkaar in de degradatiegroep tegen. De aanstaande opponenten koersen af op handhaving en zijn al bezig met na de zomer. Edwin Janssen is in ’t Veld aangesteld als nieuwe trainer/coach, terwijl de bezoekers uit Deurningen hebben gekozen voor de pas 25-jarige Tim Bloemen.

Afzakken naar eerste divisie
Nog interessanter in de play-downs is de partij tussen BFC uit Beek en PSV. Beide teams wachten in de strijd om lijfsbehoud nog op de eerste zege in de poule.

Advertentie

De bezoekers uit Eindhoven, gecoacht door Björn Willunat (foto), hebben vanuit de reguliere competitie één bonuspunt meegenomen en staan zo boven thuisploeg BFC. Alleen de nummer laatst zakt af naar de eerste divisie. Schakel om 19:00 hier in voor BFC – PSV.

Ook één punt verschil
HandbaL Venlo, dat zich woensdagavond ten koste van Kwiek plaatste voor de bekerfinale, reist morgenochtend af naar Zuid-Holland. In Wateringen wordt Velo om 13:00 getroffen. De thuisploeg heeft na twee wedstrijden in kampioenspoule A slechts één punt minder dan de landskampioen.

Velo mikt op het eerste Europese ticket in de clubhistorie. HandbaL Venlo wil in de eindstrijd de landstitel verdedigen en heeft in de play-offs nog niet verloren.

Programma play-offs:
Vanavond 19:00 SEW – VOC
Vanavond 19:00 Kwiek – Quintus
Vanavond 19:00 V&L – Volendam
Vanavond 19:00 VZV – DSVD
Vanavond 19:00 BFC – PSV
Zondag 13:00 Velo – HandbaL Venlo

Foto: FotoReza

Advertentie