Skip to main content

Supercup voor Bult en Versteijnen na strafworpen

Assistent Mark Bult en Niels Versteijnen hebben met SG Flensburg-Handewitt de eerste beker van het seizoen binnen. De landskampioen van Duitsland hengelde woensdagavond na het nemen van strafworpen de Supercup binnen.

Advertentie

In de strijd om het eerste eremetaal van het seizoen trof de formatie van Bult en Versteijnen bekerwinnaar THW Kiel. Bij tienduizend fans in Düsseldorf zagen de wit-zwarten bij een kleine voorsprong (13-14) de kleedkamer opzoeken.

Na een uitstekend seizoen bij de opleidingsploeg van SG Flensburg-Handewitt is Versteijnen deze zomer overgeheveld naar de hoofdmacht. Zo maakte de oud-speler van Tachos de Supercup-partij van dichtbij mee. Ook Bult maakt nog steeds onderdeel uit van de Noord-Duitse succesformatie. Hij heeft een aanbod van HSG Nordhorn-Lingen naast zich neergelegd.

32-31
Na een uur spelen hielden SG Flensburg-Handewitt en THW Kiel elkaar in evenwicht: 28-28. Uiteindelijk nam de landskampioen de strafworpen iets beter (32-31), waarna de donkerblauw-roden de Supercup omhoog mochten houden.

Zondag
Waar vanavond de Bundesliga start met drie duels, komen SG Flensburg-Handewitt en THW Kiel zondag voor het eerst dit seizoen in actie. De kersverse Supercup-winnaar gaat op bezoek bij MT Melsungen. THW Kiel ontvangt Frisch Auf Göppingen. Op 29 augustus staat SG Flensburg-Handewitt tegen Rhein Neckar Löwen op het programma.

Advertentie