Skip to main content

TBV Lemgo maakt status als ‘cupfighter’ weer waar

Bekerhouder TBV Lemgo heeft in de achtste finale van de DHB Pokal voor een verrassing gezorgd door hoogvlieger Füchse Berlin uit het toernooi te wippen.

Advertentie

Na een uur spelen in Lemgo stonden beide teams gelijk: 25-25. Pas in de verlenging viel de beslissing.

Bij 25-27 leek het kwartje de kant van Füchse Berlin op te vallen. In de tweede verlenging vocht TBV Lemgo, waar de IJslandse linkerhoekspeler Bjarki Mar Elisson het op zijn heupen had, zich terug in het bekerduel.

Zijn dertiende
In de lente wist TBV Lemgo de beker te winnen. Met Bobby Schagen, die zijn contract bij de blauw-witten met twee jaar heeft verlengd, en de reeds vertrokken Dani Baijens op het wedstrijdblad werd MT Melsungen in de eindstrijd in Hamburg geklopt (28-24).

Ook tegen Füchse Berlin liep het goed af voor ‘cupfighter’ TBV Lemgo. Met zijn twaalfde en dertiende zorgde Elisson voor het gaatje van drie waarna bij 32-29 het eindsignaal klonk.

Sander Visser
Net als TBV Lemgo heeft ook Anel Matemutefendic zich met VfL Gummersbach voor de kwartfinale van de beker geplaatst. De assistent van de huidige koploper van de tweede Bundesliga zag zijn ploeg tegen competitiegenoot HSG Nordhorn-Lingen zegevieren: 38-26 (19-11). Op het parket van VfL Gummersbach maakte Sander Visser er in het rood-wit van de gasten eentje.

Landgenoot Jeffrey Boomhouwer (Bergischer HC) speelt vanavond voor een plekje bij de laatste acht. Volgende week komen Kay Smits (SC Magdeburg), Baijens en Lars Kooij (beide ASV Hamm-Westfalen) elkaar tegen.

Foto: FotoReza

Advertentie