Skip to main content

Team van de maand januari

By 3 februari 2016Geen categorie

Aan het eind van iedere maand kiest de redactie van Handbal Inside zeven mensen of instanties die deze maand iets positiefs hebben betekent voor het handbal. Het team van de maand januari bestaat uit:

Bartek Konitz:
Debuteerde voor de Poolse ploeg en was daarmee de eerste ‘Nederlander’ die op een groot eindtoernooi speelde. En dat bij zo’n handbalgrootmacht. Speelt eind juni in de WK play-off uitgerekend tegen Nederland. Of we daar nou zo blij mee moeten zijn?

Advertentie

Gerrie Eijlers: De keeper van het Nederlands herenteam was begin januari dé absolute uitblinker bij de zeges op Zwitserland. Scoorde in de thuiswedstrijd zelfs twee(!) keer achter elkaar over het hele veld. Zoals Gerrie zelf zei: “Het was een goede dag vandaag.” Dat vonden wij nou ook!

Volleybaldames: Normaal is er in het team van de maand alleen plaats voor mensen of instanties die iets voor het handbal betekend hebben. Deze keer maken we een uitzondering voor de volleybaldames! Zilver op het EK in eigen land en nog volop in de race voor een ticket voor Rio. We hadden natuurlijk ook wel wat goed te maken…

Léon van Schie: Als aanvoerder van het Nederlands team won hij twee keer van Zwitserland en plaatste zich daarmee voor de WK play-off. Pakte ook nog eens op de laatste speeldag met zijn club Bocholt een ticket voor de Final 4 aankomend weekend. Januari was een goede maand voor deze ijzervreter!

Advertentie

NH Hotels: De duurzame partner waar NHV-voorzitter Tjark de Lange het over had na het zilver op het WK is gevonden: NH Hotels zal vanaf nu pronken op de shirts van onze dames en heren! En niet voor kort ook. Maar liefst drie jaar gaat NH Hotels het Nederlandse handbal ondersteunen! Top!

Lois Abbingh: Verkozen tot rookie of the year in de Champions League! Moeten we hier verder nog iets aan toevoegen?

Die Mannschaft: De Duitse handbalheren pakte met het jongste team van het EK gewoon even goud. Alsof het niks was speelde die Mannschaft in de finale favoriet Spanje helemaal zoek en bekroonde daarmee een geweldig toernooi. Kleine vermelding ook voor ons eigen Ziggo Sport dat de halve finales en de finales live uitzond. Nederland raakt steeds meer in de ban van het handbal!

TeamvandeMaandJanuariFoto’s: Die Mannschaft: EHF. Leon van Schie: FotoReza. Lois Abbingh: Jaap van der Pijl.Advertentie