Skip to main content

Teleurgesteld Nederland sluit EK vanmiddag af

Het uitgespeelde Nederlands team sluit het Europees kampioenschap vanmiddag om 15:30 af tegen Portugal. Ziggo Sport zendt opnieuw uit.

Advertentie

Nog één keer laten de Oranjemannen zich in Hamburg zien. Waar de nationale ploeg van Staffan Olsson en Wai Wong in Mannheim twee keer won, moet de eerste zege in de arena in Noord-Duitsland nog volgen.

Door de nederlaag tegen Slovenië, 37-34, is het OKT uit zicht voor Oranje. Topscorer Niels Versteijnen reageerde na de onnodige nederlaag zeer teleurgesteld. Missie mislukt.

Broertjes Costa
In hoofdgroep 2 staat aanstaande opponent Portugal al op vier punten. Zo wist het land in de main round van Noorwegen en Slovenië te winnen. De halve finaleplaatsen zijn al voor Denemarken en Zweden, maar Portugal is gebaat bij een zege op Nederland. De Zuid-Europeanen doen nog mee om een startbewijs voor het OKT.

Advertentie

De topschutter van het EK speelt bij Portugal. Martim Costa maakte dit toernooi al 46 doelpunten. Samen met zijn nog jongere broertje Fransisco Costa, ze zijn nog maar 21 en 18 (!) jaar, zorgen zij voor de meeste Portugese EK-doelpunten. Laatstgenoemde heeft op het EK 28 keer het net gevonden.

April 2022
Linkerhoekspeler van Oranje Rutger ten Velde staat ook hoog op het lijstje. Plaats vier is voor de Arnhemmer die in Duitsland al 38 goals maakte. Met drie minder staat Niels Versteijnen zesde op de topschutterlijst. Iets minder dan de helft van zijn treffers maakte de rechteropbouwer twee dagen geleden tegen Slovenië: vijftien.

In april 2022 troffen Nederland en Portugal elkaar voor het laatst in officiële duels. In een play-off voor het reeds gespeelde WK van 2023 won Oranje knap in Portimao (30-33). Enkele dagen later in Eindhoven verraste Portugal door met 28-35 te winnen.

Van Zundert en Blaauw
Op het eindtoernooi hebben Janik van Zundert en Niko Blaauw nog niet gespeeld. Jorn Smits (foto) en later ook Martijn Kleijkers zijn halverwege het EK aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Zal Olsson zonder groot doel in de partij met Portugal enkele enthousiaste krachten nog ervaring op het prachtige podium laten opdoen? Een uur voor het beginsignaal komt in Hamburg het wedstrijdformulier uit de printer.

De tv-uitzending van Ziggo Sport begint om 15:15. Raymond Koning is voor het laatst tijdens het Europees kampioenschap te horen.

Foto: FotoReza

Advertentie