Skip to main content

Ten Holte zit SG BBM Bietigheim met zestien stops dwars

Door zestien stops van Oranjedame Yara ten Holte (foto) heeft Odense Håndbold in de Champions League twee belangrijke punten bij groepsgenoot SG BBM Bietigheim opgepikt.

Advertentie

In Ludwigsburg werd het 25-28 (10-11) voor de Denen. Daardoor staat Odense Håndbold steviger op plaats twee in poule A. Het gat met nummer vier SG BBM Bietigheim is met nog vijf groepswedstrijden te gaan vier punten geworden.

Ten Holte kwam op de vloer van SG BBM Bietigheim tot een stoppercentage van 41 procent. Ook op het WK van vorige maand stak de goalie al in grootse vorm. Nederland werd vijfde van de wereld.

Ook landgenoten Bo van Wetering (zes goals) en Dione Housheer (vijf) deden namens de gasten uit Denemarken een duit in het zakje. De doelpunten van Kelly Dulfer (vier) en Inger Smits (drie) leverden SG BBM Bietigheim tijdens de eerste Europese beurt van 2024 niets op.

Over zes dagen ontvangt Odense Håndbold het ongeslagen groepshoofd Györ. Volgende week zaterdag gaat SG BBM Bietigheim in Zweden bij IK Sävehof op bezoek.

Lees ook: Champions League: Polman ontbreekt weer, goed stoppercentage Duijndam

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie