Skip to main content

Thomsen en Visser nieuwe gezichten, Bundesliga hofleverancier

By 17 november 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Over een kleine week starten de nationale handbalsters de voorbereiding op het EK. In Zweden zijn bondscoach Helle Thomsen en Maura Visser de nieuwe gezichten binnen de vertrouwde formatie.

Advertentie

Thomsen nam vlak voor het Cocoa from Ghana-vierlandentoernooi het stokje over van Groener. In het Handbal Inside Magazine legde Groener, die acht jaar voor de groep stond, zijn reden om te stoppen uit. Met de 45-jarige Deense staat een heel ander type coach voor de groep. In tegenstelling tot haar voorganger is Thomsen duidelijk aanwezig langs de zijlijn.

De eerste zet van de nieuwe bondscoach was het terughalen van Maura Visser en Pearl van der Wissel bij de voorselectie. Uiteindelijk schopte de spelmaakster van SG BBM Bietigheim het tot de EK-selectie. Met haar 31-jarige leeftijd is Visser wellicht de missende schakel binnen de sterke nationale ploeg.

Bont en Kramer
Ailly Luciano ontbreekt in de 17-koppige selectie. De rechterhoekspeler maakte bekend te stoppen als international. Haar plaats wordt ingenomen door Debbie Bont, die tijdens het zilveren WK in Denemarken ook al bij Oranje hoorde. Daarnaast is er in de wedstrijdselectie, in tegenstelling tot de Olympische Spelen, óók plek voor Jessy Kramer.

Na de transfer van Michelle Goos naar het Duitse Buxtehuder SV telt de nationale ploeg opmerkelijk genoeg nul internationals die in eigen land spelen. Met acht speelsters is de Duitse Bundesliga hofleverancier van het Nederlands damesteam. Verder zijn de internationals in clubverband actief in Hongarije (3), Frankrijk (3) en Denemarken (3).

23 november
De eerste drie poulewedstrijden speelt Oranje in Kristianstad. Op 23 november start de voorbereiding. Mét een nieuwe bondscoach en Maura Visser strijdt Nederland voor een podiumplaats. Of hoort eindelijk de gewilde eindoverwinning tot de mogelijkheden?

Foto: Jasper Steenhuis

Advertentie