Skip to main content

Thuisoverwinning voor kampioenskandidaten BFC en DFS Arnhem

Kampioenskandidaten BFC en DFS Arnhem hebben zaterdagavond in eigen huis aan het langste eind getrokken. Met nog zes speelrondes in de eredivisie te gaan heeft de Limburgse lijstaanvoerder de beste papieren.

Advertentie

Met Dynamico op bezoek zette BFC snel de toon. Pas na 9-1 kregen de Ossenaren wat ruimte van de thuisploeg in het geel-zwart.

Na 15-8 halverwege werd het 33-21 voor BFC. Ervaren krachten Jeroen Croonen (foto, acht goals) en Martijn Meijer (zes) waren maar weer eens belangrijk voor trainer/coach Richard Curfs. Ook vijfvoudig doelpuntenmaker Vasco Vonk valt vanuit de linkerhoek op bij BFC dat aan promotie naar de BENE-League mag denken.

DFS Arnhem moest tegen Feyenoord dieper gaan. Een gaatje van vier bij rust (17-13) gaven de lichtblauw-roden bijna uit handen. Na de 27-26 van Rotterdammer Hidde Hoogenberg stelde DFS Arnhem, waar Sofiane Rhouma het net tien keer vond, laat orde op zaken.

Het verschil tussen BFC en DFS Arnhem is vijf punten. Waar BFC uit het linkerrijtje alleen nog maar Quintus treft, moet de ploeg van scheidend hoofdtrainer Pascal Lucassen nog twee keer naar Den Haag voor wedstrijden met outsiders Hellas en WHC/Hercules.

Lees ook: Jansen vreest voor derde kruisbandblessure

Foto: Tina Kolthof

Advertentie