Skip to main content

Thuisploegen E&O en VVW kunnen in beker seizoen glans geven

By 9 februari 2023Beker, Competities, Voorpagina

In eigen huis spelen E&O en tweede divisionist VVW vanavond voor een plaats in de kwartfinale van de beker en dat zou de thuisploegen een gewilde boost bezorgen.

Advertentie

Met Houten komt de koploper van de eredivisie op bezoek in Emmen. De groen-witten spelen in de competitie een bijrol waardoor de beker een interessant pad voor E&O is om het seizoen glans te geven.

De formatie van oud-bondscoach Harrie Weerman staat in het linkerrijtje van de eredivisie. Daar is alles mee gezegd. E&O is veel laagvliegers in de eredivisie de baas, maar verloor afgelopen weekend met 30-24 van de reserves van Aalsmeer.

Weerman moet het vanavond doen zonder jeugdinternational Marek Skwarczynski. De tiener is geblesseerd. Wel haken Wouter Pronk en Emiel Hoogland aan bij de Emmenaren. Twee dagen geleden stonden ze namens Hurry-Up nog in Panningen toen de oranje-zwarten in de beker Bevo 2 uitschakelden.

Als het Noord-Hollandse VVW zich vanavond bij de laatste acht van de beker schaart zou dat helemaal een stunt zijn. De middenmoter uit de tweede divisie ontvangt BENE-Leagueploeg Bevo. In de voorronde was VVW te sterk voor de opleidingsploeg van Volendam en Aristos 2.

Ook in het weekend blijft VVW in Wervershoof. In competitieverband komt koploper van de tweede divisie Achilles zaterdagavond op bezoek.

Programma achtste finale beker:
20:00 E&O – Houten
20:00 VVW – Bevo

Lees ook: BENE-Leagueploegen laten zich in achtste finale niet verrassen

Foto: FotoReza

Advertentie