Skip to main content

Titelhouder LIONS opent BENE-League met remise

By 5 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Waar concurrenten Aalsmeer en Achilles Bocholt na de eerste speelronde op twee punten staan, is titelhouder LIONS de BENE-League gestart met een remise tegen Sporting Pelt.

Advertentie

Door een benutte strafworp van Ivo Steins eindigde de partij van zaterdagavond in Sittard in 33-33. Vijf minuten voor tijd stond LIONS nog twee goals achter.

Na 20-21 bij rust sloeg Sporting Pelt, dit jaar onder leiding van de van Visé overgekomen coach Korneel Douven, een gaatje van twee. Na 30-32 zorgde Talent van het Jaar Ids Eussen voor de aansluitingstreffer.

Ramos en Dell
Bij LIONS bleven de vier aanwinsten afgelopen weekend een uur lang aan de kant. Jelte Hiemstra, Jasper Ritzen, Phillip Hempel en Morris Kippers moesten hun nieuwe team vanaf de kant helpen. Ploeggenoten Joao Jacob Ramos (foto) en Jonas Dell kwamen ieder tot de meeste doelpunten voor de BENE-Leaguekampioen: zes.

In de hectisch slotfase maakte invaller onder de Limburgse lat Jens Dijkstra een belangrijke stop. Bij 32-33 bleef Steins, die zich voor het eerst aan het grote publiek liet zien als spelmaker, oog in oog met Thijs van Leeuwen koel.

Tachos-uit
Volgende week zaterdagavond gaat LIONS op bezoek bij promovendus Tachos. De Waalwijkers verloren in de eerste speelronde stevig van het Hubo Handbal van Peter Portengen (43-20).

Lees ook: Zege Aalsmeer op Bevo bij rentree Boomhouwer
En ook: Hurry-Up blijft overeind in Wallonië

Foto: FotoReza

Advertentie