Skip to main content

Titelkandidaat LIONS kan op de 21-jarige doelman Dijkstra rekenen

Doelmannen Jens Dijkstra (21) en Evan de Lange (18) vielen afgelopen weekend tijdens LIONS – Volendam op. Eerstgenoemde heeft op het juiste moment de juiste vorm weer gevonden.

Advertentie

Tijdens de 28-25 overwinning van de Limburgers op de oranje-zwarten werden positiegenoten Dijkstra en De Lange als uitblinkers van hun ploeg naar voren gehaald. “Met hulp van Evan heeft Volendam het ons afgelopen zondag heel moeilijk gemaakt”, geeft Dijkstra toe. “Ben heel blij dat wij de spannende partij naar ons toe hebben getrokken.”

De Zuid-Hollander in Limburgse dienst kon namens LIONS het verschil maken. “Ik sta er weer”, vertelt Dijkstra. Als tiener stond hij ook bij de junioren van Hercules, Achilles Bocholt, Sasja en Sittardia onder de lat. “Dat heb ik ook een tijdje niet gehad. De afgelopen weken lukt het weer en dat geeft de ploeg en mijzelf vertrouwen.”

Volwassener gaan keepen
Dijkstra is bezig aan seizoen twee bij LIONS. Eerst was het speelminuten schrapen, maar in de finalemaand lijkt hij de concurrentiestrijd onder de lat bij de fusieclub gewonnen te hebben.  “Ik ben volwassener gaan keepen, denk ik. Er zitten minder zwakke momenten in mijn spel. Dat gebeurde vorig jaar nog wel eens.”

Advertentie

Aanstaande zondag gaat LIONS met een voorsprong op zak op visite in Noord-Holland. “Volendam wil natuurlijk uit de aanwezigheid van de vele thuisfans voordeel halen. Zij waren in Limburg al superenthousiast. Soms beter te horen dan onze supporters. Brengt dat andere spanning met zich mee? Dat weet ik niet. Vind het vooral mooi het op deze leeftijd van zo dichtbij mee te maken. Sommige duels eindigden vorig weekend helemaal in mijn doelgebied.”

Doorlopend contract
De schaal lonkt voor LIONS. Ook na de zomer staat Dijkstra bij de titelkandidaat tussen de palen. “Mijn contract loopt door. Vijf jaar geleden ben ik met mijn ouders naar Limburg verhuisd. Ben ook wel echt op mijn plek. Bij LIONS wordt de ploeg ook steeds hechter”, aldus de goalie.

Zondagmiddag vanaf 15:15 hoopt Dijkstra opnieuw voor LIONS het verschil te kunnen maken. “Het is belangrijk om de landstitel te winnen”, besluit de jonge doelman. “Want we draaien een goed seizoen. In de BENE-League en beker is het net niet gelukt. We moeten onszelf belonen.”

Lees ook: Roefs is gebrand: “Ik verwacht een uitverkochte hal met veel oranje”

Foto: FotoReza

Advertentie