Skip to main content

Titelstrijd barst los: VZV – SEW en ook topduel in Amsterdam

De titelstrijd in de eredivisie voor vrouwen barst vanavond los. De play-offs starten met drie wedstrijden. Een voorbeschouwing.

Advertentie

Titelhouder VOC opent de play-offs in eigen huis. Quintus komt naar Amsterdam. Waar de thuisploeg eerste in de reguliere competitie werd, moesten de gasten genoegen nemen met plaats vijf.

Jeugdinternationals Judith van der Helm en Alieke van Maurik dragen het groen-zwart van VOC. Een jaar geleden speelde het duo samen in Kwintsheul. Van der Helm is pas in december overgestapt.

Ook in groep A: Velo versus V&L. De Zuid-Hollanders zijn in het treffen met de nummer acht van de competitie de favoriet. De Limburgers, waar trainer/coach Jo Smeets ook voor na de zomer vastligt, hopen het seizoen na de kampioensfase bereikt te hebben nog meer glans te geven.

In de andere poule één wedstrijd, omdat HC Groot Venlo in de EHF European Cup uitkomt. Aanstaande woensdag wordt Kwiek – HC Groot Venlo ingehaald.

Twee provinciegenoten treffen elkaar in ’t Veld. Nummer drie VZV (foto) ontvangt rivaal SEW. In de kwartfinale van de beker, de laatste ontmoetingen tussen de Noord-Hollandse buren, verraste SEW door VZV te verslaan.

Programma poule A:
19:00 Velo – V&L
19:00 VOC – Quintus

Programma poule B:
20:45 VZV – SEW

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie