Skip to main content

Tonegido/Kleine Sluis knikkert Tachos uit de beker

By 10 februari 2016Geen categorie

Dat niet alleen het bekertoernooi van de KNVB zo zijn charme heeft werd gisteravond bewezen door de handballers van Tonegido/Kleine Sluis. In een tot de nok toe gevulde sporthal de Wieringen won de Hoofdklasser met 24 – 23 van Eredivisionist Tachos. Daarmee plaatst Tonegido/Kleine Sluis zich voor het eerst in de geschiedenis voor de kwartfinale van de beker.

Advertentie

Dat het een lastige avond zou worden voor Tachos werd al min of meer voorspelt. Met veel blessures, het carnaval nog in de benen en een bal waar geen hars op zat waren de omstandigheden zeker niet in het voordeel van de ploeg uit Waalwijk.

Tonegido/Kleine Sluis nam vanaf de eerste minuut het initiatief en ging dan ook met een 15 – 13 voorsprong de rust in. Pas in de tweede helft herpakte Tachos zich. Arjen Stuiver nam zijn ploeg op sleeptouw en schoot zijn ploeg na een 17 – 14 achterstand terug tot 17 – 17. In de slotfase ging het volledig gelijk op tussen beide ploegen waarbij de formatie van Arjan Slaghekke uiteindelijk toch aan het langste eind trok: 24 – 23. Tonegido/Kleine Sluis door naar de kwartfinale!

“Deze ploeg moeten we met twintig goals verschil oprollen”

“Wat wij hier lieten zien is dramatisch. Een grote blamage, die puur is terug te voeren op een slechte instelling. Doordeweekse bekerwedstrijden zijn altijd lastig, maar dit was wel het uiterste. Zeven seconden voor tijd gooien zij de winnende erin. Maar zover mag je het helemaal niet laten komen. Deze ploeg moeten we met twintig goals verschil oprollen.” Aldus Tachoscoach Edgar van Mierlo.

Foto: Patrick Hogervorst

Advertentie