Skip to main content

Trainersduo drie jaar langer aan het roer bij E&O

By 21 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

Misker/E&O heeft het interim-trainersduo Frank van der Zanden en Vincent Mooi voor drie jaar vast weten te leggen. De dames van de groen/witten zijn in een felle degradatiestrijd verwikkeld.

Advertentie

Begin 2017 namen beide clubmannen het stokje over van Mike van Rooden. Onder leiding van de oud-spelers strijdt E&O tegen degradatie. Aanstaande zondag staat het cruciale duel tegen Borhave op het programma. Bij winst is de Emmense formatie nagenoeg zeker van een langer verblijf op het hoogste niveau.

Talentvolle selectie
E&O gaat het gevecht om lijfsbehoud aan met een piepjonge, maar bijzonder talentvolle selectie. Merel Freriks en Tessa Hilbrands waren dit weekend namens Jong Oranje actief op het EK-kwalificatietoernooi in Kroatië. Tevens verdedigden talenten Jessica Hilbrands, Danique de Jong en Sharon Grummel de oranje kleuren van Oranje U17.

Het trainersduo moet het na de zomer stellen zonder Merel Freriks. De cirkelspeelster tekende onlangs een contract bij HSG Bensheim/Auerbach. De koploper van de tweede Bundesliga koerst, met veertien punten voorsprong, af op promotie naar het hoogste niveau in Duitsland.

Fiege
Met de contractverlenging van Van der Zanden en Mooi ligt er een stabiele basis voor beide selecties. Eerder legde E&O Joop Fiege voor drie jaar vast. De bondscoach gaat aan de slag bij de herenselectie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie