Skip to main content

‘Transfertarget’ Ternede in dubbele cijfers

Isa Ternede (23) blijft het in de tweede Bundesliga goed doen voor Füchse Berlin. In één van haar laatste competitieduels voor de ploeg uit de Duitse hoofdstad scoorde de spelverdeler vaker dan tien keer.

Advertentie

Füchse Berlin zette afgelopen weekend VfL Waiblingen opzij. Na een matige eerste helft (14-15) verliet de subtopper toch als winnaar het parket in Berlijn: 31-27.

Met liefst twaalf goals had Ternede een groot aandeel in de thuiszege van Füchse Berlin. Ze speelt nog vijf keer voor de groenhemden, want de oud-speelster van VOC – twee weken geleden met Nederland B actief tegen Finland – heeft een transfer naar de Bundesliga te pakken.

Titelfavoriet Frisch Auf Göppingen
De huidige clubtopscorer van Füchse Berlin sluit al na één seizoen aan op het hoogste niveau. Door haar 125 treffers is Ternede bij Buxtehuder SV opgevallen.

Advertentie

Füchse Berlin blijft vierde op het tweede niveau van Duitsland. Het verschil met titelfavoriet Frisch Auf Göppingen, waar landgenoot Britt van der Baan terugkomt van een zware knieblessure, is met nog vijf speelrondes te gaan groot: veertien punten.

Trooster en Drent
Ook een overwinning in speelronde 25 voor Danique Trooster. Met haar oud-werkgever Werder Bremen op bezoek zegevierde de doelvrouw van HC Buchholz 08 Rosengarten: 33-28 (20-14). Trooster, die over de grens heeft verlengd, kwam in één helft tot zes stops (29 procent) voor HC Buchholz 08 Rosengarten.

Geen punten in de tweede Bundesliga voor TuS Lintfort en Maxime Drent. Ondanks vier treffers van de Limburgse redde middenmoter TuS Lintfort het net niet bij het hoger geklasseerde TG Nürtingen: 28-27 (13-17).

Lees ook: SG BBM Bietigheim dichterbij landstitel, ook achtervolgers in Duitsland winnen

Foto: FotoReza

Advertentie